weekend på långtora

Nu är jag tillbaka från min lilla segelflyg-weekend, och det blev en hel den flygande! På torsdagen gjorde jag mitt PFT-förhör (periodisk flygträning) och på eftermiddagen följde jag med i baksits när Per flög sträcka till Dala Järna i DG1000. Med andra ord en flygning på 35 mil, tog ca 4 timmar.


På fredagen gjorde jag min PFT-flygning i ASK 21, och även om det var nästan ett år sedan jag segelflög senast och inte ens var influgen på ASK:en så gick det förvånandsvärt bra. På eftermiddagen tog jag ännu en tur i ASK:en med Staffan Ek (som vanligtvis flyger i Linköping), riktigt bra väder fast lite varmt, men flygningen gick bra. Eller för att citera Staffan när han pratade om vår lilla flygtur senare  "Vi kom in i en bubbla under en Discus och DG1000, sen tittade jag runt på lite annat och när jag tittade upp igen för att se vart planen var så var dom inte där, hon hade flugit ikapp dem, och en stund senare hade vi kommit om!" ^^


Inledde lördagen med en åtta minutersstart, upp i varvet och landade, och i och med det blev jag även influgen på ASK 21 (får väl passa på att tacka Tessan och Arvid för pushningen). Sen blev det en lång dag på fältet för att sedan avsluta med en EK flygning på 1.5h innan det var dags att tvätta planet, packa väskan och ta tåget hemmåt igen. Var i alla fall några riktigt roliga och lärorika dagar, även om det hade varit kul att komma tidigare!


Kommentarer
Postat av: Tessan

Siddu du kan det där med att kurva! Glöm inte bort seglet bara för att du blivit motorflygare! Staffan satt och oroade sig i bastun över det siddu..

2008-07-30 @ 22:42:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0