smile like you mean it

Gissa vem som har gått omkring och smile:at hela dagen ^^ Visserligen är det inte helt över, har fått en tråd där nere, och en skena uppe (inte med på bilderna). Fast jag slipper gummisnoddarna och det är grymt mycket skönare än innan, finare också. Och oj vad lätt det var att äta hamburgare utan att hälften fastnade! Men jag tror nästan att jag ska börja prata spanska eller nått istället, för den där gom-grejen får mig att läspa lite ^^



Jag upptäckte för övrigt förut att det finns sjukt många olika sorters tandborstar. Olika märken, färger, mjukhet och andra finesser. Jag fick allvarlig beslutsångest. Men jag köpte en Colgate tillslut. Blå. Medium. Och med tungskrapa ^^

midnattssol i arvidsjaur; promenad runt nybrotjärn vid tolv

   

    

    


allting är nästan perfekt!

Idag är himlen lite blåare, gräset lite grönare och världen lite underbarare. Fixade äntligen skolprovet i MET, fick 85%, riktigt skönt efter allt kuggande och pluggande ^^ Imorgon blir jag av med tandställningen och om elva dagar far jag hem; livet kunde varit värre. Idag blir det för övrigt midnattssol här. Det märks, ska lägga upp lite fina och somriga bilder någon dag. Nu ska jag bara njut av livet. Se Grey's anatomy, äta glass, kanske ta en promenad och sedan sova. Som sagt; livet kunde varit värre!

Avklarat:
EnB-inlämning; creative task (tack älskling!)
EnB-inlämning; översättning
FyA-inlämning+redovisning
MaC-prov; talföljder
MaC-nationellt prov
MET-skolprov

Kvar:
EnB-prov; grammatik (1/6)
POF-prov (4/6)
MET-luftisprov (7/6)

finns det en tvilling till alla?

Undrar om alla har en okänd tvilling någonstans i världen. Ni vet den där lilla tanten (hemma i Söderköping nu alltså) som har knalloranget hår och en liten ättrig hund som knappt kan skälla men skäller ändå? Jag tror jag såg hennes tvilling idag. En kort tant, visserligen utan hund, men med nästan ännu mer oranget hår. Man ser faktiskt ovanligt många människor man känner igen. Fast när man är i Arvidsjaur tror man att man ser folk man känner hemma i Söderköping, och när man är hemma ser man folk som man egentligen har sett här. Förvirrande.

matematik

Matte C provet på talföljder gick bra i alla fall. Det var ganska enkelt. Jag satt typ halva natten igår och försökte memorera formlerna för aritmetiska och geometriska talföljder, sen fick vi dem till provet ändå. Så fick jag G+ på mitt förra matteprov, det på kurvor och derivator. Men jag är ganska nöjd ändå, var inte med på speciellt många lektioner, jag for till Stockholm och så kom skol- och luftisproven då med. Fast jag hade lyckats gjort en ganska vass ekvation om vattnets temperaturavtagande i en termos. Min ekvation diffade med typ +-0.1 grad från det rätta ekvationen, läraren var lite småimponerad ^^ Ligger på ett stabilt VG i alla fall, skrev nationella nyss. Det värsta är att det känns som att jag ligger på gränsen mellan VG och MVG på det, fast jag frågade och sa han att man låg och vägde så kunde talföljdsprovet väga över, och det är ju bra i så fall ^^  Nä, nu ska jag äta paps korvgryta och plugga MET, så kanske jag hinner sova lite i natt också ^^


borr bildar morr

Alltså seriöst, hur mycket kan man borra i en vägg utan att den går sönder?! Mina grannar har borrat säkert en gång i veckan i snitt sedan de flyttade in någongång i början på året. Igår när jag kom hem efter skolan och skulle sova en stund borrade de. I morse när jag hade sovmorgon borrade de. Nu när jag ska plugga borrar de. Inte nog med att det är grymt irriterande och låter ruskigt mycket i våra begonväggar, jag är rädd att väggen snart kommer rasa eller nått. Och vad ska dem med alla borrhål till?!

edit: jag tror de har satt upp värsta ljudanläggningen. Leon och Arthur hade sett massa kartonger på deras balkong. Och jag hör deras musik trots våra ûbertjocka betongväggar. Men seriöst, nu får dom sluta borra!


ja, det märks väl

Filip angående mina nuvarande vanor:


"shit, låter inte bra det sanna. aja du märker väl själv om du dör eller nåt"

Haha, jag tyckte det var lite roligt  ^^  Nu ska jag sticka näsan i matematik C-boken och lära mig allting om talföljder. Sedan ska jag repetera resten av boken. För imorgon är det först prov på talföljder, och senare på eftermiddagen nationellt prov. Tjoho. Men jag kan i alla fall lugna oroliga själar att mina nuvarande rutiner inte kommer hålla i sig speciellt länge, efter onsdag blir det bättre.

caroline

Vissa människor betyder mer än andra, en av dem är min söta Caroline. Hon lyssnar när man behöver beklaga sig, och hon börjar till och med gilla Sanna-musik. Hon finns alltid där och ställer upp när man behöver henne, oavsett vad. Som idag till exempel. Hur många sätter sig och skriver en kort uppsats åt någon annan för att vederbörande har mycket att göra? Jag måste bara ändra den lite. Försämra grammatiken och stavning, den där tjejen är på tok för bra för mig ^^ Du ska bara veta hur mycket du betyder för mig och hur mycket jag tycker om dig! And God only knows what I'd be without you.




Tillägg: Det är ingenting jag gör ofta, första gången faktiskt. Men när man knappt sover tre timmar per dygn för att hinna med allt är det illa.

ljuset i slutet av tunneln var ett tåg

Jag skulle önska att dygnet hade mer än 24 timmar, det är ju knappt man hinner med allting... Nu har jag kört igenom hela MET CBT:n i alla fall, och gjort 200 frågor därifrån. Gick hyfsat. Blir till och köra QB fram till onsdag sen, för det är då det gäller. Allt eller inget. Har fixat EnB översättningen i alla fall, och halva creative task. Sen hade jag värsta planen till FyA redovsningen, tänkte nämligen använda mig av min kära fysik-koran som vi gjorde på Nyströmska med Peter och skriva en fin liten uppsats om att ljuset har både våg- och partikelegenskaper. Var är Sanna? I lägenheten. Var är fysik-koranen? I skolan. Är det inte typiskt?! Men jag har hyfsad koll på vad som står i den i alla fall. Hoppas jag. Bäst att sätta igång nu i alla fall. Ska gå till skolan om lite drygt fyra timmar. Tjoho.

Det så kallade "livet" fram till sommarlovet:
Måndag 28/5
EnB-inlämning (creative task)
EnB-inlämning (översättning)
FyA-inlämning+redovisning

Tisdag 29/5
MaC-prov (talföljder)
MaC-nationellt prov

Onsdag 30/5
MET-prov

Fredag 1/6 (herregud; juni!)
EnB-prov (grammatik)

Måndag 4/6
POF-prov

Torsdag 7/6
MET-luftisprov


problemlösaren själv

Haha, Emma S är väldigt duktig på att lösa problem:

emma: usch! jag tror jag skriver på fel sätt på sv.texten! 
sanna: vaddå då?
emma: skriver om annna maria lenngren som att hon vore död, men hon levde då... svårt o förklara
sanna: aha
emma: går nog o lägger mig istället

Som jag saknar dig! Men nu är det bara två veckor kvar tills jag kommer hem! Fika på fredagen? ^^

dilemma

Dagens dilemma är om jag ska se the Mexican eller Oceans Eleven. Brad Pitt är ju med i båda liksom. Men Oceans Eleven har jag i och för sig redan sett en gång, fast den var riktigt bra. Nä, det får nog bli the Mexican, och skulle det visa sig vara ett dåligt val kan jag ju alltid byta till Oceans Eleven.

edit: the Mexican var ett bra val, och Brad Pitt är sjukt snygg ^^

sanna + clark = sant

Åh jag upptäckte precis att säsong sex av Smallville ska börja visas! På trean, söndagar klockan 1715 (och jag vet att den säsongen nästan är färdigvisad på 6:an, men har har inte den kanalen); I'll be watching säger jag bara. Som jag har längtat och väntat! Han är ju inte lite snygg heller ^^

image74

fyllesamtal

Så sitter man i lugn och ro och halvsover i soffan framför Criminal Minds. Och så ringer telefonen. Haha  det var Carro, Emma A och Emma S, lagom nyktra och glada ^^ 

C: "Vet du vad det är för dag idag? Towel day! Vi hade kunnat haft ett Liftaren-maraton och suttit med våra handdukar!"
S: "Maraton med en film..?"
C: "Vi kunde kollat på den många gånger.. och tittat på extra materialet också!"

Haha; älskling du är nästan lika tokig som du är söt ^^ Och oj vad jag saknar er allihop. 16 dagar tills jag kommer hem nu, vi ska ha grymt skoj i sommar!



14 dagar till sommarlov, 16 till hemfärd

Klarade NAV-provet, fick 84%! Ruskigt skönt ^^  Fast det lär ju bli en del pluggande resten av tiden ändå;


Kvar innan sommarlovet:
EnB-inlämning (creative task)
EnB-inlämning (översättning)
EnB-prov (grammatik)
FyA-inlämning+redovisning
MaC-prov (talföljder)
MaC-nationella
MET-prov
MET-luftisprov (om nu MET-provet innan avklaras)
POF-prov

för övrigt är allt förutom luftisprovet i MET och POF-provet nästa vecka...


sanna <3 flygning

Landade för en 40 minuter sedan. Hade ett IR-pass i S-PA med Icelandic. Ibland känner man bara att flygning är riktigt jävla underbart ^^ Det var fint flygväder, lite synd bara att sitta under hooden då. Men det gick riktigt bra i alla fall, till skillnad från mina tidigare IR (som för övrigt står för instrument om någon nu undrar) flygningar. Fick till och med en 4:a på den, och han sa att mycket mer kan man inte begära av en elev med 40 flygtimmar; respekt ^^  Men när vi skulle in och landa kom ett ambulansflyg (SE-LVV), och som vanligt får alla planen ligga i väntläge eller bibehålla utanför TMA eller liknande. I alla fall fick vi ligga vid Raven och snurra i typ 10 minuter. Men det ger ju mer flygtid ^^ Nu ska jag plugga lite NAV, har prov  eftermiddag, underbart..

esnx
ESNX sett från Storberget en vacker aprildag ^^

du...

Du inger mod. Du skänker lugn. Du får pryda att bada näck. Och främlingar att bilda hög. Du ger minnen för livet. När vi blir förälskade får du oss att göra någonting åt det. Du gör tungsinta lättsamma. Du får den som egentligen vill säga nej, att säga ja. Människor tappar omdömmet på grund av dig. Kollegor blir flåsade i örat. Förtroenden blir svikna. Du ligger bakom drunkningsolyckor och slagsmål. Du splittrar familjer. Du påverkar dem som ännu inte fötts. Du är med vid våldtäckter och bilolyckor. Inte många säger emot, förän nu.

Det är IQ.se's reklam. Ganska tänkvärd, faktiskt.

ingen mera matlagning

Jag insåg precis att jag har massor av matlådor. Nu behöver jag inte laga någon mer mat innan jag åker hem (om man bortser från att typ koka pasta/ris och sånt). Jag har inte behövt laga mat på tio dagar. Varför kollade jag inte det där tidigare?! ^^

om du vill göra slut med mig...

Om någon någongång skulle säga till mig att "älskling, det här är våran kärleksväxt, vårda den som vårat förhållande." skulle jag tolka det som att han vill göra slut. För seriöst, jag kan inte hålla växter och sånt levande. Det går bara inte. Tro mig, jag har försökt flera gånger.

populärt opopulär

Idag har jag varit väldigt populärt opopulär; när jag kom hem från skolan öppnade jag postfacket och hittade två brev. Handskrivna i kuvert och allting. Men de var till min granne som också heter Karlsson i efternamn. Och sen ringde telefonen. Fel nummer. Såklart.

alkoholist?!

Vad betyder ditt namn, egentligen?

A: You like to drink.
B: Everyone wants you
C: You are really silly.
D: You like to drink.
E: Damn good kisser.
F: You are dead sexy.
G: You never let people tell you what to do.
H: You have a very good personality and looks.
I: You are great in bed
J: People adore you.
K: You're wild and crazy.
L: Everyone loves you.
M: Best kisser ever.
N: You like to drink.
O: Awesome kisser.
P: You are popular with all types of people.
Q: You are a hypocrite.
R: Fucking crazy.
S: Easy to fall in love with.
T: You're loyal to those you love.
U: You really like to chill.
V: You are not judgemental.
W: You are very broad minded.
X: You never let people tell you what to do.
Y: Best girlfriend/boyfriend anyone could ever ask for.
Z: Always ready.

           S: Easy to fall in love with.
A: You like to drink.
N: You like to drink.
N: You like to drink.
A: You like to drink.

Haha, seriöst; 80% av mig är typ alkoholist. Men resterande 20% är i alla fall lättälskade ^^

flygning x2!

Har flugit två pass idag. Det var faktiskt härligare än förväntat, även om det inte blev någon toppenflygning. Första passet var allmänn repetition, slow flighten gick faktiskt ganska bra. Men man blir ringrostig ganska snabbt, hade inte flugit på över två veckor (och jag vet att det är ingenting jämfört med A-klassen i höstas ^^). Lite senare gjorde jag även andra instrumentpasset. I början gick det som det brukade, hit och dit utan direkt koll på någonting ^^ Men sen i mitten av passet gick det faktiskt riktigt bra ett tag, men sen gick det utför igen. Fast det var fortfarande lite bättre än i början så det var ju bra det i alla fall... Men det är ganska ovant att flyga med hooden och inte se ut och kunna referera till horisonten när man flyger. Men men, övning ger färdiget. Robins kommentar när han skulle ut och flyga instrument: "Nu blir jag ju Robin Hood!" Lååågt ^^  Kirunas smeknamn är numera KK; Kust-Kiruna. Har för övrigt skrapat ihop exakt 40 timmar nu, och så 93 landningar. Bara 110 timmar kvar till studenten ^^

På tal om ingenting verkar det som att våren har kommit till norrland! Just nu är det 26 grader i solen, all is har smält från sjöarna, bara lite snö kvar och björkarna har börjat blomma! Och bättre blir det. Underbart fint på sommaren;


typiskt

Jag visste väl att det var för bra för att vara sant. Jobbet på Glitter var vecka 29-32. Jag ska till Helsingborg vecka 30, och någongång i mitten/slutet av vecka 31 far jag upp till Arvidsjaur igen, eftersom vi börjar skolan 6:e augusti. Typiskt min otur. Men men, det löser sig alltid..

"men all snö är väl bora nu i alla fall.?"

prästberget i maj

myshörna

Jag har kommit på vad min lägenhet har saknat. Avskilldhet. Det kanske låter lite sjukt med tanke på att jag egentligen inte har någonting att avskilja mig mot då jag bor ensam på mina 29kvm. Men tydligen. I alla fall började det med att solen knappt går ner längre, det är i alla fall inte mörkt. Mina persienner är ju inte mycket att hänga i julgranen, knappt att ha i fönstret heller. Det första kan jag dra upp och ner, den i mitten kan jag vrida på och den tredje har fastnat en tredjedel ner, väldigt fint. Sen i kokvrån finns det ingen alls och solen skiner typ in igenom den och på min säng. Sen skulle det kosta cirka 1000:-/fönster att fixa dem också, kändes väl inte så där jättevärt. I alla fall kom jag på att jag har en skena med såna där knipsor i taket vid min sovalkov, så jag hängde upp ett par lakan och vips så blev det både mörkare och mysigare där inne ^^  Och nej, jag ska inte ha lakanen hängandes där hela tiden, ska be mormor sy någonting lite mer passande när jag kommer hem. Men det duger så länge. ^^

image64
och jag vet att det är olika färger, och att sängen är obäddad och blablabla ^^

nämen vad hände?!

Ja, vad hände egentligen? Skickade bara in en ansökan om sommarjobb i år, dels för att jag är lite små-lat och dels för att jag nästan hade tänkt att inte jobba i sommar även om det vore bra med lite pengar. I alla fall så var det till Glitters huvudkontor,  för Camilla (Remus matte) som jobbar där sa att de behövde folk, och så är det nära och bra med. Hur som helst fick jag ett mail för lite drygt en månad sedan om att jag inte hade fått något jobb där. Men jag fixade en plats på inventeringen på Stadium, visserligen bara en dag men det skulle ändå bli runt 1000:-. Sen kunde paps kanske fixa på Telia, men det kunde bli allt från tre dagar till tre veckor. I vilket fall när jag bäst satt och laddade upp bilderna på Remus (till inlägget innan) så ringde telefonen. "Remus Camilla". De hade tydligen fått ett återbud på Glitter och chefen hade tydligen missat att ringa mig. I vilket fall som helst tackade jag ja. Hon skulle återkomma imorgon om veckor. Saker och ting löser sig alltid, nu har jag två jobb till sommaren. Och mamma som alltid säger "De kommer inte ringa dig, du får ringa dem." Mohaha, gissa vem som kommer få äta upp det ^^


killen <3



Jag saknar min kille. Tror jag ska kidnappa med honom hit ^^  Han skulle älska snön på vintern (dvs från september till maj) i alla fall, och alla sjöar och skog på sommaren. Lille Rempan  ^^


nästan nx-np-pa-nx

Jag hann planera Pite/Lule nav:en i alla fall. I princip. Hann inte fylla i och skicka in färdplanen, men alla trackar, tider, hastigheter och balansuträkningar var fixade. Men passet ställdes; vinden i Luleå var 26014G25 och det var ruskigt mycket trafik på Kallax också, så det hade blivit mycket snurrar i väntläget. Men planering är som tidigare sagt alltid bra att öva på, om man nu ska se saken från den ljusa sidan och det borde man ju göra som den Sanna optimist man är ^^ (liiite kul?!)  Lite fina arkiv-flygbilder i alla fall, bara för att liksom:


samtal med min älsklings-carro

Har nyss avslutat ett drygt två timmar långt samtal med min favorit-Caroline, jag saknar dig massvis! Det var kul att höra din röst igen ^^  Det värsta är bara att man längtar hem. Men om tre veckor vid den här tiden är jag hemma igen, det ska bli skönt. Sen pratade vi lite om utfiske, eller snarare använde vi det som synonym för killar. Och som Carro så fint uttryckte det  "Det finns fler fiskar i havet. Men jag kanske vill ha en lax istället för en torsk..."  ^^ Nä, ibland skulle man vilja ha den där killen vid sin sida. Någon att ringa närsom och egentligen inte prata om något särskillt med. Någon som skickar gulliga sms. Någon att somna med. Någon att vakna med. Haha, nä, nu vill jag ha en kille och komma hem ^^ Imorgon blir det i alla fall Piteå/Luleå nav:en om vädret tillåter. Jag lär ju flyga vilse.

vi skyller allt på expressen och kristihimmelsfärd

Jag har precis insett varför jag varit helt lost gällande dagar den senaste veckan. Och felet består av en blandning mellan Expressen och Kristihimmelsfärd. Bond kommer på torsdagar, förutom den här veckan då den kom på en tisdag. Sen var vi lediga halva onsdagen, torsdag och fredag. Och på fredagar har vi inte så många lektioner, så tisdagen blev torsdag eftersom Bond kom, onsdagen blev fredag och så vidare och så vidare. Igår gick jag och la mig tänkte jag nästan först ställa klockan men ändrade mig då det stod "SAT" istället för "SUN"på klockan. Men en extra dag ledigt är ju inte helt fel det heller...

vad ska jag med kille till när jag har dig?!

"Han vet inte vad han missar, det säger jag bara!"

Haha tack för stödet älskling, du är underbar! Fast jag vet ju också att han vill det där... Vi får ta och ragga järnet i sommar helt enkelt, hitta ett par killar som är värdiga oss ^^ Det ska bli skönt att komma hem nu, bara 22 dagar kvar.

aww

be my penguin

innan det blir sommarlov

Det värsta med att göra massa skolsaker är att det aldrig känns som att berget med saker krymper, så jag tänkte att om jag skriver upp allt jag faktiskt har gjort kanske det känns i alla fall lite motiverande ^^

Klart:
BiA-inlämning (evolution)
BiA-inlämning (systematik)
FyA-prov (termodynamik)
KeA-hemprov
MaC-prov (derivata)
SvB-referat (ang. flyghistoria)

Kvar:
EnB-inlämning (creative task)
EnB-inlämning (översättning)
EnB-prov (grammatik)
FyA-inlämning+redovisning
MaC-prov (talföljder)
MaC-nationella
MET-prov
MET-luftisprov (om nu MET-provet innan avklaras..)
NAV-prov
POF-prov

långsint

Jag tror jag är alldeles för långsint, i alla fall har jag varit det mot min ugn. Det har gått ut över min nya ugn i onödan. Jag brände mig som bekant på min förra ugn första gången jag använde den. Efter den gången tror jag att jag använde den en gång till. Nu har jag till och med en ny ugn, men är fortfarande lite småskeptisk till den. Men jag har insett att den är ganska praktiskt trots allt. Det är ju bara vrida på temperaturen och ställa klockan så sköter sig allting själv! Det är inte som när man ska steka eller koka och allting bränns eller kokar över, faktiskt. Och ungspotatis är dessutom godare än kokt potatis ^^


      
1. gamla ugnen 2. brännmärket någon dag efter 3. nya ugnen <3 4. brännmärket idag

mona matmästaren

Mona gav mig lite mattips via msn förut, och det blev faktiskt ganska gott. Riktigt utmärkt om man jämför med hur det brukar bli ^^  Och inte glömma så gjorde jag min första alldeles egna marinad! Fast chokladflingor är nog ändå godast.. För övrigt; söker en trevlig kille som kan laga mat ^^ Och om någon skulle ha förslag på snabb och lättlagad mat så är det hjärtligt välkomnat!

S: åh jag vet inte vad jag ska äta idag
M: vad finns i kylskåpet då?
S: ingenting, jag ska och handla sen ^^
M: vad har du ätit den senaste veckan?
S: öhm.. pastagratäng.. pasta med pastasås.. chockadflingor..
M: ööööh... får man slå ett slag för köttbullar, potatis o brunsås? det borde du nog klara av att laga..
S: nä, jag är sämst på att koka potatis, eller inte ungspotatis, den brukar bli god  ^^  fast jag är inte sugen på köttbullar, för jag tänker jämt att dom ska smaka som pappas men dom smakar inte alls så
M: köp en kotlett då.. lägg en i marinad å laga till den i ugnen med potatisen... å köp en god sås...
S: det skulle kunna fungera (:
M: man ska lyxa till det på fredagar... du vet väl hur man gör en god marinad?
S: *generad smiley*
M: soya+olja+alla kryddor du tycker om! massa krydda!.. annars smakar det inte nåt....
S: och sen kletar jag bara på det?
M: rör ihop marinaden i en burk... lägg i köttbiten.. pensla runt om å låt den ligga där tills du ska laga till den.. ju längre den ligger, desto godare blir det.... sen tar du kött biten å kör in den i ugnen...
S: hur länge ska den vara i ugnen? och hur varmt?
M: kör ungefär 200-250 grader.. i ca en halvtimme.... när du tror att den är färdig så ta ut den, skär ett snitt å om det kommer ut ROSA köttsaft måste den vara inne ett tag till... är saften genomskinlig är den färdig...
M: glöm inte att vända den nån gång så att stekytan blir jämn...
S: aha.. vad skulle jag göra utan dig mona?!
M: svälta antagligen
S: mjo, nått sånt.. eller leva på mina chokladflingor ^^
M: jo... det förstås... men hur roligt blir det i längden?
S: ^^   det är gott..
M: skulle du inte tröttna om sisådär en femtio år eller så?
S: nä, men jag hoppas att jag träffar en kille som kan laga mat ^^  gärna ganska snart egentligen..
M: hur många såna killar finns det i arvidsjaur då?
S: öhm..  inte en enda..
M: hmm.... ett alternativ är ju kontaktannonsen carro å jo skrev åt dej...
S: haha jo, det får nog bli att köra på den! ^^
S: man kanske skulle köpa glass!
M: glass går alltid ner!
S: typ magnum white.. och lite godis! 
M: mm
S: jag är hungrig! chokladflingor nästa
M: du är oförbätterlig!

kvällens nytta

Avklarat:
01.50: BiA-inlämning, evolution
02.50: BiA-inlämning, systematik
04.00: SvB-referat, flyghistoria
17.20 KeA-hemprov

Kvar:
EnB-inlämning, creative task
EnB-inlämning, översättning

Four done, two go... Det här går ju strukturerat och bra! ^^

nu kan gratis bli billigare!

Haha  hur dumma kan telefonförsäljare bli egentligen?! Hur kan de göra någonting gratis billigare? I alla fall;

"Hej, jag ringer från Glocalnet, vi skulle vilja sänka dina samtalskostnader med upp till 50%"
"Tack, men jag är ganska nöjd som det är."
"Du ringer med Telia nu va?"
"Jo, men jag ringer bara på kvällar och helger och då ringer jag ändå gratis"
"Ja, men det gör du hos oss också, bara att det är billigare"


Haha  ärligt talat?

kyle xy

Den där Kyle! Seriöst. Förutom att det är ett bra program så har han underbara ögon, brunt hår, fin kropp och charmiga leende; jag smälter ^^

image51

telias kundsupport

Är det någonting jag inte gillar så är det Telias kundsupport. Hur fjantigt känns det inte att sitta och prata med en dataröst?! Sen tar det rusktigt lång tid att ta sig igenom alla frågor fram tills dess att man får sitta hundra år i telefonkön innan man ens kommer fram. Och när man väl kommer fram får man prata med en kille. "Har du provat med att dra ut sladden/startat om datorn/klickat på reparera?" Eh, bara några gånger. Vad tror ni om mig egentligen; att jag är blond?  "Jag ska göra en felsökning på linjen, om det inte fungerar om 10 minuter får du ringa igen." 10 minuter senare och det fungerar fortfarande inte. Återigen prata med datarösten, vänta hundra år i kön tills man kommer fram igen. Och det är en tjej som svarar. Jag vet inte varför, men varje gång jag ringer deras kundtjänst så är det alltid, alltid, alltid tjejerna som lyckas hjälpa. Men nu fungerar internet igen i alla fall. Jag har inget liv utan det ^^

edit: okej, allt det där hände inte idag, förutom egentligen att internet slutade fungera och att det tar tid att ens komma till telefonkön. första gången la jag på eftersom det skulle ta en sådan väldans tid och andra gången sa en dataröst att felet kommer vara åtgärdat 18.30 och det var det... men det har hänt, men jag har inte orkat skriva det förräns nu ^^

check this out!

Världens bästa matte- och fysiklärare, Peter Holgersson, visar löptekniker i 24NT; det ni! ^^

dagen som varit

Skoldagen idag var för övrigt riktigt slapp. Kom till skolan och FyA läraren var sjuk, så det blev egenstudier. Sen var det MaC där vi hade betygssnack i princip. Han tyckte att jag hade en matte-hjärna och att det märkes att jag tyckte att matte var roligt. Han sa även att det märktes att jag lärt mig använda matematiken på ett annat sätt än många andra (tack Peter!), och att jag säkert skulle prestera ännu bättre om vi hade haft mer tid. Låg på ett VG i alla fall. Har inte gjort alla prov än, har ett av dem imorgon. Men får jag typ MVG på det så blir det mitt betyg, eller om jag skriver nationella och får MVG på det. Soft. Sen var det lunch och efter det skulle jag ha en körlektion, men den blev inställd. Svenskalektionen lika så. Ännu softare. Sen gick jag och Schroeder förbi Statoil påväg hem från skolan, så jag fick min fjärde Bond-film (Golden Eye) samt även en stämpel. Bara två kvar tills jag får den exklusiva boxen ^^

Konversation mellan Kiruna och Skyttmon i morse föresten:
K: "Ska du hem nåt till helgen?"
S: "Jo, nog ska ja det. Du då?"
K: "Nä, vi har köpt stuga vid kusten så vi ska dit.."
S: "Kusten, är du inte riktigt klok?!"
K: "Jo, men nu när jag blivit sörlänning är ju skadan redan skedd.."
S: "Men kusten..!"
K: "Äh, Gällivare är i alla fall värre, där bor det ändå bara puckon."  (hur dom nu kom in på Gällivare)  ^^

För en sak ska ni veta, att sörlänningar och kustbor är helt dumma i huvudet. Stockholmare lika så. Vädigt bra förutsättningar jag har i livet egentligen; född i Stockholm, uppvuxen vid kusten (Söderköping), blont hår som desutom är lockigt* och är inte alls snål och tystlåten**. Haha, allting blev visst fel redan från början.

Maja på lunchen: "Max är så gay! Och deras Fikon-burgare, vad är det för nåt egentligen?!"


* personer med lockigt hår tas nämligen mindre seriöst enligt Hjert Fylkings "meningen med livet"
** som jag borde vara eftersom paps är från småland och mamma från norrland

plugg

Försökte komma på hur jag ska strukturera upp mitt pluggande fram till sommarlovet. Fullt ös var det enda jag kom fram till  ^^  Jag förstår inte hur jag kunde klaga på att jag hade mycket i skolan innan!

15/5
MET-prov

16/5
MaC-prov (derivata)
FyA-prov (termodynamik)

18/5
KeA-hemprov
BiA-inlämning (systematik)
BiA-inlämning (evolution)
EnB-inlämning (creative task)
EnB-inlämning (översättning)
SvB-referat (ang. flyghistoria)

22/5
MET-prov

24/5
Luftis MET (om nu skolprovet avklaras..)

25/5
NAV-prov

29/5
FyA-inlämning+redovisning
MaB-prov (talföljder)
MaB-nationella

1/6
EnB-prov (grammatik)

4/6
POF-prov

met

Jag gillar inte meteorologi. Visst är det intressant, men jag förstår inte varför proven ska gå som dem gör, för jag läser boken och tycker att jag förstår, men tydligen inte. Missade visserligen med bara 1 eller 2 fel denna gången, så det går ju bättre, men ändå. Haha men ibland vet jag inte hur jag lyckas, för nästan alla frågor som jag inte hade någon aning om hur jag skulle göra eller när jag använder fel saker till fel uppgifter. Pythagoras sats går till exempelt utmärkt att räkna ut thermal wind composite med, och det fungerade att tänka på Föhn när det handlade om 0-graders isotermen vid stable orographic uplift. Hur lyckas jag?! Ska bli skönt när MET:en är avklarad i alla fall. Nu ska jag plugga fysik (termodynamikens lagar) och matematik (derivata), har prov i båda imorgon. Har inte hunnit plugga någonting innan så det lär bli en lång kväll ikväll...

mat

Den där pastagratängen jag gjorde blev visserligen god. Men burkarna tog slut efter fem lådor, och nu har jag ätit den tre dagar i rad. Jag börjar tröttna lite smått...

modette

Jag fick ett sms från Modette nyss:

Tacka ja idag!
3 nr av Modette för 49:-
+bästsäljare från Clarins
på köpet! SMSa "Modette"
till xxxxx så får du Modette
direkt i brevlådan.
Trevlig läsning!

Jag har faktiskt ett nummer av Modette. Fick det av Patric när jag var i Stockholm och hälsade på. Sen att jag inte är så modeintresserad är väl en annan sak. Men i alla fall; hur fick Modette mitt mobilnummer?

norra norrlands-roadtrip

Jag var bara tvungen att kolla vars alla ställena från föregående blogginlägg låg. Bara för att. Sen gjorde jag en liten roadtrip. Hakkas kom inte riktigt med, det låg lite felplacerat om man jämför med de andra ställena. Utgångsläget är för övrigt Luleå. Man skulle visserligen kunna börja i Arvidsjaur också, och börja med 3:an och avsluta med 2:an, för det går en väg ner därifrån mot Arvidsjaur, fast det såg jag inte förräns jag zoomade in på den riktiga kartan, förmodligen finns det en annan väg till Hakkas också, men jag orkade liksom inte bry mig. Sverige är stort, avlångt om inte annat. God natt.

image50

insomnia

Jag typ drabbats av insomnia och förvirring. Samtidigt. Det är inte bra. Tröttsamt och förvirrande. Jag vill åka hem, eller i alla fall ha någon roligare plan än att plugga halva onsdagen - söndag när vi är lediga. På tal om saker att göra; Emma W frågade mig förut när vi pratade hur det gick med mina norrlandupplevelser. Av 10 har jag hunnit med 3, och snart är det "halvtid".

[X] se renar - gamla, unga, överkörda, albino, med horn, utan horn; you name it!
[ ] köra skoter - skåjtäär! kan några märken iallafall; ski-doo, arctic cat, lynx/fäjt 9, polaris och yamaha ^^
[X] se norrsken - det är magiskt!
[ ] åka hundspann - huskyhundar är fina
[ ] se kebnekaise - kommer nog till lång nav:en
[ ] pimpla - det verkar så tålamodskrävande, kanske ingenting för mig ändå..?
[ ] tälta i ödemarken/sova under bar himmel - kanske ingenting för mig det heller; ishotellet?! ^^
[X] pulsa runt med snö till midjan - överlevnadsnadsutbildningen ftw
[ ] hångla med en äkta norrlänning - haha vad har jag för ideér egentligen?!
[ ] åka ännu längre norr ut än AJR - enligt kortsidan på telefonkatalogen finns det massa konstiga ställen man kan åka till: hakkas, harads, korpilombolo (haha seriöst?!), porjus, vittangi och vuollerim ^^

Om någon kan hjälpa mig med någon av ovanstående och ogjorda norrlandsupplevelserna vore det snällt om du sa till ^^  Imorgon kommer en ny Bond-film också! Jag ska börja köpa dem på Statoil istället, för då får man en stämpel för varje film, och när man har tre stycken får man en samlarbox på köpet utan extra kostnad. Coolt ^^

tjejsnack

Ringde Emma W nyss, det var trevligt att prata med henne. Jag är typ sämst på att hålla kontakten, eller ringa i alla fall. MSN är inte riktigt samma sak. Fast det är alltid lika trevligt när man väl ringer. Var skönt med lite tjejsnack i alla fall, bara sitta och svamla på om ingenting. Men jag förstod inte vilka killar hon pratade om, liksom snygga killar glömmer man inte ens med mitt minne ^^ Det ska bli riktigt skönt att komma hem nu i alla fall. 27 dagar kvar. Inte för att jag räknar. Eller jo, det gör jag. Varje dag. Nedräkning på whiteboardtavlan. Någon som bryr sig? Hon sa för övrigt att det var tomt utan mig. Det är bra, för då har jag ju lyckats med något ^^  Att det var kul att läsa min blogg, för jag lyckas skriva så att tråkiga saker blir roligt. Haha. Vilken förmåga. Jag svamlar ju bara på precis som vanligt. Men som sagt var det skönt att få prata av sig lite. Jag borde bli bättre på att ringa, det behövs ibland.

Jag köpte nya flingor igår. Wheats choklad. Dom var inte goda. Det går inte att göra onyttiga saker nyttiga och goda, man får välja. 71% fullkorn och bitar av choklad. Ingen succé direkt. Och jag förstår inte vad det är för speciellt med Frisco cheese and bacon-hamburgaren, hur gott kan det vara med bacon i hamburgaren liksom?!

my sweetest downfall

You are my sweetest downfall, I loved you first
Beneath the sheets of paper lies my truth
I have to go

You are my sweetest downfall, I loved you first
Beneath the stars came fallin' on our heads
But they're just old light

And history books forgot about us
And the bible didn't mention us, not even once

You are my sweetest downfall
I loved you first

berg och dalvana

Livet är fan som en sjujävla bergochdalbana. Och den går upp, upp, upp. Och så går den ner, ner, ner.

norrland i ett nötskal

Norrlandskillen i Sveriges smartaste barn om varför det är så bra att bo i Gällivare:

"Det bästa med Gällivare är att det inte finns så många vägar att gå över, det är inte som här i Stockholm då man måste gå över vägar hela tiden.."

Den där lugna charmiga norrländskan, ibland skulle man kunna lyssna på den i en evighet. Men nu vill jag hem till min bonniga östgötska.

lite blandad information

Jag vet ärligt talat inte vad som har hänt. Men i tre dagar i rad, tre dagar, har jag lyckats göra god mat som dessutom sett bra ut. Oftast brukar jag bara lyckas med det ena ^^  Men det är coolt det här, nästan så att man borde bjuda någon på mat. Fast skulle jag göra det kommer det nog bli misslyckat bara för att ^^

Jag och Maria var ute och gick en sväng förut. Det var trevligt, och skönt att komma ut en sväng. Sen har jag pluggat, det är inte lika kul men dessvärre nödvändigt.

Idag är det för övrigt 18 dagar kvar tills tandställningen åker av, 28 dagar till hemfärd och 71 dagar tills jag, Emma S och Elin åker till Helsingborg! Om tiden bara kunde gå lite fortare fram tills dess ^^

Både Kent och Winnerbäck släpper skivor och åker på turné i höst föresten!

luftisresultaten i procent

Fick resultaten från Luftisproven nyss; 91% på ALW:n, 95% på HPL:en och 100% på COM:en! Det vill säga tre fel på ALW:n, ett fel på HPL:en och alla rätt på COM:en. Är ganska stolt över mig själv ^^ 


(ALW = airlaw, HPL = human performance & limitations, COM = communications)


långa dagar

Var hos polisen och förnyade passet förut. Den här gången var det öppet ^^  De hade en jättecool pass-maskin där man först tog kortet (som blev precis så där pass-aktigt och konstigt som passkort alltid blir), sedan fick skriva sin namnteckning på en platta som var kopplad till datorn och efter det fick man se hur hela passet, med kort, namnteckning och allt, kommer att se ut; coolt! ^^  I alla fall hade jag vuxit en hel del sen förra passet;

"Är du 165cm fortfarande?"
"Öhm, nää, inte riktigt

Snarare 175cm istället ^^  Men jag förstår inte riktigt vad de gör med alla pass-pengar; 400:- är ändå ganska mycket, inte kan den där lilla boken kosta så mycket.. Men det är väl myndigheter och tusen olika människor som ska ha lön och bla bla bla.

Klockan är typ tre. Jag har varit i skolan och skrivit tre prov, varit hos polisen och fixat passet, ringt och stört både mor och far på jobbet samt suttit och gjort ingenting jättelänge. Vad långa dagarna är egentligen.

sanna - luftis 3-0

Luftis i ALW, HPL och COM är gjorda, och jag klarade alla! Något så ruskigt skönt! På tisdag är det skolprov i MET:en, och därefter Luftis i det också, längtar tills den är avklarad ^^  Men i alla fall. Satt typ och gjorde Bristol hela dagen igår och hann då klart med HPL och resten av ALW frågorna, sen gjorde jag en massa småprov i alla tre ämnena och i morse gjorde jag ett prov i varje också. Det lönade sig kan jag säga, nästan alla frågor var därifrån!

Fast det hela började inte bra. Loggade in, kom till provöversikten och klickade på "start test" för HPL:en, sidan laddar och så hände ingenting. Nähä. Prövade med att logga ut och logga in igen, då kunde jag inte ens se översikten. Underbart. Men så bytte jag dator och då gick det bättre som tur var. Men något hög puls man hade! För att inte tala om när man hade gjort alla frågor, gått igenom dem ett varv och skulle trycka på "end test", speciellt i första ämnet (HPL). Så klickar man. "Are you sure you want to end this test?". Klickar "yes". Ny sida laddas. Ny klickruta. Klickar "yes" igen. Provöversikt. Ämnena uppradade. Blicken glider ner till HPL. Ett X brevid. Jaha, har jag kuggat det nu då? Blicken glider lite mer till höger. "Passed". Sicket leende som sprack upp! Sen var det ALW. "Passed". Och tillsist COM. "Passed" där med. Men ett tag kändes proven nästan för enkla, är det det här man har oroat sig för? liksom, och man började fundera på om man varit helt ute och cyklat. Men jag hade inte missat något och proven är avklarade. Och det är i och för sig ganska självklart att våra progress och schooltest är svårare än Luftis för att vi ska vara på den säkra sidan. Men det är klart man gör Luftis till en stor grej, det är ju the final final liksom ^^  Ska bli spännande att få se procenten sedan också ^^

Det här är lättnad, rakt igenom. Lyckan kommer när meteorologin är avklarad ^^ Hittills alltså:

Sanna - Luftis  3-0

snö

Seriöst, det har typ snö/regnat hela dagen, mest snöat. Snö i maj. Man borde ju typ flytta hem...

   
augusti, oktober, januari och maj från mitt fönster

hissa eller dissa

Blond eller Brunett - på killar i alla fall, jag gillar min hårfärg
Blåa ögon eller Bruna ögon - blå, blå, himmel och hav ^^
Vanilj eller Choklad - vanilj är bara gott i varm nyponsoppa
Hund eller Katt - remus! och hundar i allmänhet. katter är läskiga
Rock eller RnB - kent, mando diao, winnerbäck, lasse lindh, eskobar <3
Rosa eller Lila - njaa...
Tv eller Dator - hur ska man annars hålla kontakten med alla?!
CD eller Radio - i alla fall om man får blanda en själv, annars P3
Öl eller Cider - cider helt klart, men en kall öl är inte fel det heller ^^
Hockey eller Fotboll - härligare att sitta ute på sommaren och kolla fotboll än inne i en kall ishall ^^
Äpple eller Apelsin - medelhavsapelsiner direkt från trädet; mums!
Dag eller Natt - mörker, norrsken, stjärnor, månen; me like!
Berg-och-dalbana eller Vattenbana - uppochner, hitochdit ^^
Guld eller Silver - tycker det är finare
ZTV eller MTV - mer sannamusik där ^^
Sanning eller Konsekvens - det beror på med vem och vad det handlar om
Harry Potter eller Lord of the Rings - HP böckerna och LOR filmerna
Vinter eller Sommar - norrlandssommar! men vintern är också fin här, fast vår och höst hemma
Promenera eller Springa - en promenad med rempan
Stranden eller Bergen - strand helt klart, gärna på sydligare breddgrader också
Stan eller Landsbygd - har insett att man behöver lite av varje
Kärlek eller Lust - love is in the air!
Stjärnor eller Månen - fast månen är också faschinerande, skulle vilja åka dit ^^
Sko eller Sandal - sandaler kan vara skönt på sommaren ibland
Bad eller Dusch - hellre dusch än badkar, men hellre hav än dusch!
Syster eller Broder - systeryster såklart
Svart eller Vit - svartvitt? nä, men det varierar lite
Långt hår eller Kort hår - mellanlångt
Klänning eller Kjol - pest eller kolera?
Lägenhet eller Hus - jag blev en lägenhetsmänniska när jag flyttade norrut!
Ring eller Halsband - min lilla bergfalke jag fick av paps
Jordgubbar eller Hallon - hallon är sura, länge leve färska jordgubbar!
Sverige eller Norge - sverige är så mycket mer än man kan tro, skulle dock vilja se de norska fjordarna ^^

6 månader

Idag är det 6 månader sedan första motor-EK:n i LPK. Och på lördag är det två år sedan första segel-EK:n i TBE. Wow.

image44

men coolt!

Haha, okej, nördigt. Men erkänn; lite coolt! ^^

image46

minnespladder

Mona frågade mig här om veckan hur jag kunde hålla koll på alla födelsedagar. Det kan jag inte. Jag har ett helt urkasst minne. Däremot har jag typ minnesregler och små kom-ihåg grejer för typ allting. Som om någon fyller 21 den 21:a så är det en utmärkt regel, i alla fall för det året, sen är det bara gå bakåt i tiden och tillslut brukar man komma ihåg det ^^ Månader förknippas med personer. Mamma är oktober, pappa april och systeryster februari etc. Annars är de typ att lönen kommer den 25:e, och någon som gör mig gladare än pengar är Josefin (25:e juli), och Carro är lika underbar hon, men henne lärde jag känna två terminer innan, och hon fyller den 23:e juli. Emma W det kärleksbarnet fyller på alla hjärtans dag och så vidare... Någon som ens bryr sig? ^^

Annars har jag ett jättehet tips för folk som har sitt liv vid datorn (okej, kanske inte riktigt, men nästan); Rainlendar. En kalender på skrivbordet där man kan fylla i allting, från födelsedagar till läxor, prov och resor. Finns det något bättre sätt att hålla koll på allting? Tveksamt. Det är egentligen därför, och inte tack vare mina minnesregler, jag har koll på allt ^^

whoa!

Det regnade. Det snöade inte, det regnade. Underbart! Efter att ha suttit och inte gjort någonting (om man bortser från lite Bristol i början, några mail och en himlans massa kortspel) på hela dagen packade jag ihop mina saker i hangaren och begav mig upp till klassrummet istället. Där möttes jag av SND som förgyllde min dag med att fråga "Sanna, vill du flyga?" Men givet att jag vill flyga! ^^  Nä, det sa jag inte. Lite sofistikerad är jag allt, men ja sa jag. Efter att ha dragit ut planen spelade jag och Schroeder bluffstopp. Jag är sämst på bluffstopp, och de har lika kul åt mig varje gång jag tar upp deras kort eller när jag bluffar och inte kan hålla masken ^^  Efter att han gått ut och tagit upp nya kort tre gånger så ville han inte spela mer.. ^^  Nu sitter jag bara och väntar på att Edvin ska landa så att jag också får flyga lite. Lycka på hög nivå!

Samtal mellan Sanna och Schroeder:
Sa: "Säg något smart."
Sc: "Du får specificera dig lite, för jag har så mycket smart att säga"
Sa: "Säg något smart om mig"
Sc: "Öh.. Välj något lättare"
Sa: "Säg något smart om dig då"
Sc: "Jag är interlligent, snygg, snäll och trevlig.. Och jag är ödmjuk också!"
Sa: "Tack.."

Sen hade han väldans kul åt mig när jag fick stötar också. Morr. Flyga snart! ^^

ESNX 070550Z 08004KT 8000 DZ BKN006 02/01 Q0995 =

Det är deprimerande att vakna på morgonen, se (från sängen) att halva Prästberget är under moln och man vet att man inte får ligga kvar och sova pga obligatorisk närvaro på flygdagarna, fastän det inte är flygväder. Sitter och pluggar lite Bristol inför fredag, men i brist på motivation så tänktre jag istället förklara METAR:en som utfärdades för typ 1h och 35 min sedan. I alla fall:

ESNX 070550Z 08004KT 8000 DZ BKN006 02/01 Q0995 =
ESNX: Arvidsjaurs flygplats
070550Z: datum 7:e i månaden, klockan 05:50 Z-tid (dvs 07:50)
08004KT: vinden 80 grader 4 knop
8000: sikt 8000m
DZ: drizzel (duggregn)
BKN006: brutet molntäcke (5-7/8 av himmelen) på 600ft (~183m)
02/01: temperatur (02) och daggpunkt (01)
Q0995: QNH (trycket vid MSL uträknat från trycket vid flygplatsen (QFE) med hjälp av ISA (internationella standard atmosfären)

Så nu vet ni det, vad det nu ska vara bra för. Men i alla fall. Nu ska jag fortsätta med Bristol.

Motiverande att gå upp på morgonen när halva Prästberget är under moln? Inte det minsta...

image43

pinsamt!

Men pinsamt! Jag låg och sov. Eftersom min lägenhet är varm och jag är varm av mig så sov jag i trosor. Och jag hade sjukt mycket lustiga drömmar. Typ innan jag vaknade var det någon som knackade på min dörr. Sen ringer väckarklockan, jag går upp, och det är fortfarande någon som står och knackar på min dörr. Småpanik. Tar en handduk och virar runt kroppen och öppnar sedan dörren. Där står en kille (och ja, han såg lite småchockad ut) som tydligen skulle fixa bredband. Om det hade varit en gammal, småful elektriker hade det väl gått an. Den här var ung och snygg. Han sa att han kunde komma tillbaka lite senare. Jag sa att det vore nog bra. Nu har jag snabbstädat hela lägenheten (den är väldigt rymlig när alla saker kommer bort från golvet, men hur städat kan man ha det efter skol/luftisplugg i två veckor?). Hädan efter tänker jag sova med kläder på kroppen samt gå upp tidigt (okej, kanske inte). Tänk om jag inte vaknat och de hade gått in i lägenheten med huvudnyckeln!

flumma samtal och snö i maj

Jag och Plattlugg hade ett ruskigt flumt samtal igår på telefon. Eller i och för sig var alla mina samtal igår väldigt flumma och lustiga, men det här tog nog ändå priset. Men trevligt var det ^^ Och oj vad jag började skratta när hon frågade hur det gick med "föremålet för mina hjärtans slag". Haha, men vad ska man säga? Jag gillar nog honom fortfarande, kanske. Jag vet inte riktigt. Förrvirrande.

Efter en timme tänkte hon lägga på i alla fall, men då pratade jag på en timma till. Eller egentligen pratade vi inte så mycket, sa mest "jaa" hela tiden, och sen några direkt-från-huvudet-tankar som inte riktigt hade hunnit bearbetats  ^^  Vi kom in på matlagning efter ett tag "Men dig förväntar man sig ingenting av, man vet att du gör ditt bästa även om det inte riktigt lyckas.."  Haha  så sant som det är sagt. Jag har för övrigt noll fantasi när det gäller matlagning. Förra veckan stekte jag köttfärs och åt tacos i fyra dagar, denna veckan har det blivit kyckling i fyra dagar. Men jag har i alla fall ätit lite grönsaker..!


Jag kom isäng på tok för sent igår. För tidigt snarare. Tänkte gå upp tidigare och plugga också eftersom jag hade sovmorgon. Det slutade med att jag stängde av klockan i sömnen, men som tur var skickade mamma ett sms. BiA provet gick nog ganska bra i alla fall, MET:en gick det desto sämre med. Sen skulle vi inte få några fler skolprovstillfällen innan Luftis. Men ska man se det positiva, som man borde göra, så har jag bara tre Luftisprov att plugga till nu. Hade körlektion idag också. Växling och uppfång. Hon tyckte att jag körde gallant ^^  Men det känns lite som ett steg tillbaka i evolutionen (okej, kanske inte riktigt) att hålla på med sånt, men det är bra övning. Fast jag skulle vilja ha körkortet, mamma har i och för sig ändå slagit mig, men jag har i alla fall bättre betyg i matte än vad hon har ^^

Just det! Höll på att glömma; idag har det snöat. Snöat. Det är maj och det har snöat. Helt sjukt! Hedemora och jag hade ett litet samtal angående det norrländska vädret förut:
S: "Man blir ju helt skadad när det är mörkt hela tiden på vintern, ljust dygnet runt på sommaren och snöar året om!"
H: "Ja, men det är ju bara kolla på dem som bor här.."  ^^

Nu ska jag sova, snart i alla fall. Ruskigt trött. Och jag var för övrigt helt övertygad om att det var tisdag igår. Helt sjukt. Fast det var det inte, och det var bra för nu är det fredag istället för onsdag! ^^


3 av 4 skolprov

Yeah! Klarade ALW:n (76%) och HPL:en (91%) idag! Sjukt skönt. Bara MET:en kvar imorgon och så Luftis nästa fredag. Lite läskigt nästan, det är det man har väntat på. Sen blir det ingen mer ALW, COM, MET eller HPL förrän man börjar läsa ATPL teorin. Nu ska jag kolla klart Kyle XY och ringa Plattlugg. Hon ringde förut precis när jag skulle gå, och alla vet ju vilken tidsoptimist jag är så jag var ju lagom sen och stressad också. Efter det blir det till att plugga MET och BiA resten av kvällen.

Krulltott och Plattlugg:
image42

jo, det fanns baktankar!

en papegoja
på spännande äventyr
mot fågelholken

Det fanns faktiskt vissa baktankar med den där haikun, trots att man kanske inte kan tro det. Fast jag struntar i om ni förstår eller inte, för jag tänker förklara allt ändå ^^ I alla fall; en papegoja är färgrann, exotisk och fascinerande, men han är fången i en bur. Nu är det så att den här papegojan har rymt. Och även om det inte kan tyckas vara så spännande med en fågelholk, så finns fågelholken i friheten. Papegojan har inte sett mycket annat än buren där han växt upp, och nu helt plötsligt har han en hel värld att utforska. Det spelar liksom ingen roll hur färggrann, exotisk och fascinerande du är, för har du inte din egen frihet kommer du ändå aldrig upptäcka livet. Typ ^^

tre prov på sju dagar, nej, sju prov på tre dagar

Hade en körlektion imorse. Kl 0745. Lite trött och seg man var när man steg upp, kvällsmänniska rakt igenom. Men det var kul i alla fall. Övade start i med- och motlut, samt köra i korsningar och växla. Hon tyckte att jag skulle vara riktigt nöjd med lektionen ^^ Fast körkortet lär man inte hinna ta till sommaren i alla fall, det har jag insett nu. Men kanske är det lite lugnare i början på hösten också, så att man hinner teorin med. Har i alla fall en lektion till på fredag.

När man snittar över två prov per dag är det illa. Visserligen är det inte för alltid, men stressigt värre ändå. Valde i alla fall att strunta i MaC provet idag. Läraren verkade väääldigt förstående. NOT. "Då får du skriva det på fredag istället, du kan inte hålla på att skjuta upp saker bara för att du åkte till Stockholm." Ofta jag skjuter upp prov, det här var första gången. Och som om jag hade haft mindre att göra om jag inte åkt till Stockholm? Visst, MaC-provet hade varit gjort, men jag hade ändå haft ytterligare sex prov den här veckan. Men nu ringde han nyss i alla fall och sa att han tänkt över saken och att jag kan ta det nästa Sandbackavecka. Han lät lite ångerfull ^^

Skrev religionsprovet idag däremot. Wirens prov pluggar man inte till innan, dom pluggar man till efter. Hans rättning är ruskigt soft, han tar in oss en och en och går igenom provet, och har man fel någonstans så pratar man om det och så får man rätt, samt att han avrundar uppåt; per uppgift! ^^ Förra provet rättade jag upp från G till MVG ^^ I alla fall så avslutade jag det provet (som förövrigt var på islam, hinduism och buddhism) på det konstigaste sättet jag någonsin avslutat ett religionsprov (eller prov överhuvudtaget):


en papegoja
på spännande äventyr
mot fågelholken


Sista uppgiften var att  man skulle skriva en haiku. Tänk att man hade användning av det från svenskan i högstadiet trots allt! Först tänkte jag skriva fågelburen istället, men det lät mer fritt och exotiskt med fågelholk ^^

Imorgon tänkte jag vara "sjuk" (och nej, det är ingenting jag gör ofta, men jag gjorde ju ReA provet idag, och förutom det har vi bara FyA) och plugga till skolproven hela dagen, det ska jag förövrigt göra ikväll också. Airlaw och human performance & limiations imorgonkväll, meteorology på fredagkväll (håll tummarna för mig) och sedan tänkte jag skriva FyA och BiA provet på fredag så att jag har de gjorda också. Nudlar är för övrigt väldigt underskattat.

Lite bilder hemifrån. Saknar er massvis, det är inte riktigt samma Sanna utan er...


   

längtar tillbaka

Jag i TBE fotat av Tessan i TXY. Ibland glömmer man bara hur underbart vissa saker är...

image37

sanna goes reklampåverkad

Jag saknar någon som glömmer bort att köpa mjölk för att han själv inte vill ha någon

Vad mysigt med någon som väcker mig mitt i natten med telefonsamtal

Jag längtar efter någon som duschar i en evighet

Om ändå någon kunde ta allt täcke om natten

Vad underbart med någon som alltid byter radiokanal när det kommer en bra låt


...och jag gillar dig nog fortfarande

RSS 2.0