2007

Så, 2007 års sista dag. Och vilket år det har varit, som alltid; varit med om den kallaste dagen hittills (minus 35), blivit 18 år, gjort klart ALW, MET, HPL, COM, POF och OPP av flygämnena. Blivit av med tandställningen. Fått mitt första G sen sjuan (biologi). Gjort en 2h-flygning (segel såklart). Haft en härlig Sverige-sommar; Västervik, Gotland, Helsingborg, Kiruna. Hittat mitt hittills bästa hångel. Fulländat Bond-boxen. Flugit över Kebnekaise. Träffat ovanligt många killar, och nobbat alla. Tagit körkort. Faktiskt förbättrat mina matlagningskunskaper. Tappat kontakten med några personer, men även träffat många nya människor. Insett att hemhemma aldrig kommer bli hemma igen.

Nästa år känns dock ändå lite som vuxenåret. Man tar studenten, och sen får man själv se till att ta tag i livet och söka sig dit man vill. Det enda jag har kommit fram till hittills är att jag inte vill fortsätta plugga direkt. Åka utomlands och jobba lite kanske.

Hoppas i alla fall på en trevlig kväll, för som det sägs; så som nyårafton blir, blir resten av året. Gott nytt 2008!


det var inte mitt fel!

Vi fick en hyrbil igår! En liten pigg 9-3:a, den var bra mycket roligare att köra än Saaben vi har ^^  I alla fall blev det filmmys på kvällen med Jo, Malin och Emma A. Kollade på Planet Terror, riktigt bra! Äkta Tarantino film. Nu vill jag se Death Proof också ^^ Lite senare såg vi I know who killed me, den var väl inte ens hälften så bra..

Men ack den lycka som är långvarig, bilen blev klar idag. Det var fel på den elektroniska bränslepumpen och hade ingenting med körningen att göra, haha! Men så fick vi ju lämna tillbaka hyrbilen också.. Efter det var familjen Karlsson och såg på Arn. Den var bra, maffig men lite seg. Och de hade ju faktiskt kunna kommit på ett lite maffigare namn än Arn Magnusson, även om nu Arn de Gothia lät ganska coolt.

Känns som att tiden hemma har gått lite för fort. Bara en vecka kvar nu. Far upp till huvudstaden nästa torsdag, och sen vidare till Arvidsjaur på lördagen. Ack den lycka som är långvarig..

"öhm, jo.. alltså bilen startar inte"

Vilken dag det blev. Var på julpromenad med Remus, lika mysigt som alltid, men ibland undrar jag om han inte gillar bollen mer än mig ^^  Ungarna fick sina julklappar, och jag fick två muggar från Höganäs keramik av dem, aj lajk. Sen innan Kalle skulle jag fara och hämta mormor, och vad händer när vi ska åka där ifrån? Bilen startar inte! Försöker ett par gånger, går in och väntar ett tag. Ut och prövar igen, men den nöter bara på startmotorn hela tiden. Kul liksom. Så vi fick gå hem, underbart i klänning. Och mamma följde med mormor hem sen på kvällen och provade starta bilen igen, men den ville inte. Typiskt.

Men resten av kvällen blev i alla fall trevlig. Fick en Corto Maltese-klocka, Kent-boken, en massa filmer, lite kläder, pengar, presentkort, tidningsprenumeration och Diesels nya parfym.

Utgång imorgon föresten?

dopparedan

God jul allihop!

dan före dan

Åh vad det är skönt att vara hemhemma i Söderköping igen! Jag och Plattlugg for in till Norrköping på torsdagen för lite julklappsshopping, blev klar med i princip alla. Sen skjutsade jag hem henne till Ringarum på kvällen också; gissa hur skönt det är att ha körkort! ^^  Lite senare gick jag bor till Remus och skulle gå en promenad med honom, men han var halt (fast nu är han bra igen), så jag spelade massa spel med ungarna istället. Sen vid typ elva for jag och Amme till Statoil och köpte glass ^^

Slog in alla julklappar sen på fredagen, och på kvällen stack jag, Malin och Amme in till Norrköping. Inledde på Hugos och gick senare till Otten. Trevlig kväll, och riktigt kul att träffa dem igen! Lördagen blev också ganska soft. En snabbis in till Norrköping för att köpa den sista julklappen. Sen på kvällen blev jag typ sjukt uttråkad, så jag och Plattlugg for in till stan och gick på bio; Beowulf. Den var.. ..speciell. Tror att den skulle varit bättre om den inte var animerad.

Nu är det i alla fall dan före dopparedan. Och jag har i princip inga julkänslor alls. Var ute en sväng med Remus förut, lika mys som alltid. Fick ett trevligt bemötande av Fille också "Men Sanna, kommer du nu? Det är ju julafton imorgon!" Charmig liten typ det där ^^

hemhemma!

Nu är jag hemhemma i Söderköping igen. Det känns jätteskönt. Mamma mötte mig på Arlanda med en kram och jordgubbsmilkshake ^^  Stannade på vägen och träffade kusinen, bytte julklappar. Jag fick "mina hångel, en fylla-i-bok" av henne som grattis till körkortet ^^ Och så fick jag ju köra också, från Sillekrog. Första gången sen jag fick min färgglada körkortslapp. Efter maten for jag och systeryster, med bilen såklart, till Statoil och köpte glass. Haha, kändes nästan lite olagligt att köra runt utan varken vuxen eller övningskörningsskylt. Sen åkte vi på alla vägar vi kom på ^^  Imorgon ska jag till tandläkaren, och så ska Plattlugg och jag in till Norrköping och köpa julklappar, det blir trevligt.

wonderful

Klockan är strax efter tre, kom hem för en liten stund sedan. Sista lektionen för terminen, och sista uppsatsen är inlämnad. Nu ska jag börja packa, och sen fara och simma. Vi har inga lektioner imorgon, och jag får åka ut med Maria på eftermiddagen så det blir sovmorgon. Mitt största problem just nu är att jag inte vet vad jag ska äta till lunch imorgon, men med tanke på att jag har halva frysen full med paps mat är det ganska lättlöst. Helgen bjuder på trevliga planer också, hemhemma. Just nu känns allt underbart, imorgon lämnar jag norrland!

körkort!

Vilken vecka det har varit. Sjukt mycket plugg och sjukt sena kvällar, men det har det varit värt. Fick 89% på performance-provet i tisdags, sen i torsdags var det den stora dagen. Ett av de stora stegen in i vuxenvärlden; jag fick körkort! Känns fortfarande overkligt, men jag har körkort. Jag har körkort. Jag har körkort! ^^ 

Efter var det inte lika kul, FyB-prov, men sånt ska ju också genomlidas. Lite senare på kvällen kom Martin, det var trevligt. Länge sen vi träffats. Snackade mest, kollade lite film och gick på hockeybockey. Vårat lag mot parallelltrean. Det finns en anledning att de heter Bottenträsk ^^  Tror det blev 9-2 till oss, så nu har vi klättrat en placering i serien. Plugg resten av helgen. Två prov och två inlämningar kvar. Hemhem på onsdag. Känns konstigt, men ska bli ruskigt skönt!

OMG!

Imorgon!

norrsken och stjärnfall

Det var norrsken ikväll! Stod ute på balkongen i trappuppgången och spanade. Efter ett tag föll en stjärna och jag halvt önskade att "tänk om man kunde träffa en kille.." Och vad händer efter typ fem minuter? Jo, min snygg-granne kommer hem. Heeelt sjukt. Vi snackade lite, han hade varit på hockeybockey och dom hade åkt på storstryk, det är bra för då kommer vi förmodligen högre upp i tabellen. Men för att återgå till det ursprungliga ämnet; vilket norrsken det var! Hela himlen var seriöst upplyst av det, helt klart det coolaste norrskenet hittills. Men att stå ute i shorts och sommarskor i en och en halv timme när det är 16 minusgrader ute är däremot ingen större hit.. Nu blir det te för att försöka återfå värmen, och sen plugg. Jag kan lova att den som uppfinner mer tid kommer bli stenrik. Fast det är bara nio (åtta) dagar, fyra prov och två redovisningar kvar till jullovet!


paps och teknik

S "Hej, var är du?"
P "Jönköping, satt i ett möte förut"
S "Jaha, för du brukar alltid stänga av mobilen då"
P "Jo, men jag har ju ny mobil nu... Ville du något speciellt?"
S "Jo, såg du inte mitt sms?"
P "Nej, jag har ny mobil"
S "Jaha.."
  en stund senare
P "Men jag har tv i mobilen!"
S "Coolt!"
P "Men jag vet inte hur den fungerar"

yey!

Kent, Cloetta Center, 7 februari 2008.
I'll be there


Har för övrigt en biljett extra om någon vill haka på, för paps var inte så sugen.. ^^

julkänsla någon?

Har i princip handlat klart alla julklappar nu. Internet is the shit! Ska bara fixa lite smågrejer på stan när jag kommer hem så är allt klappat och klart. Och jag har ingen julkänsla alls, fastän det är julafton om tre veckor och det är 7-8 dm snö utanför fönstret och chokladkalendern har öppnats. Nja, den kommer väl när man anländer hem och får en grön gräsmatta och en julgran ^^

Klarade mitt POF-prov idag, 87% så det var skönt. Nu är det bara sex prov och 16 dagar kvar till hemfärd; jag längtar!

RSS 2.0