per for presidet!

Jag pratade med min kära balkavaljer från Jauret igår, alldeles för länge sedan sist. Han är nog den, efter min kära far, som är flitigast att kommentera min resdagbok och alltid fyller den med uppmuntrande kommentarer trots att det nästan är ett halvår sedan vi sågs och pratade. I alla fall; om ni inte har något bättre för er, vilket ni inte verkar ha eftersom ni är inne på min blogg, så tycker jag att ni ska gå in här och rösta en femma på världens bästa Per som söker världens bästa jobb.


roadtripp number two

Jag och Elin hade en trevlig lite roadtrip ner till Invercargill i lördags. Vädret var inte det bästa, men inte mycket att göra åt den saken. Stannade till i Gore på vägen ner för lunch, hade tänkt titta in på festivalen men vädret gjorde det ganska dött så vi for vidare istället. Hittade till vårat hostel utan att köra fel vilket var ganska imponerande. Billigt och bra för en natt, men inget ställe att stanna på en längre tid är nog en bra sammanfattning av det stället. Utgång på kvällen vilket blev ganska lyckat med en del nya kontakter. På söndagen for vi ner till Bluff och tittade på havet. Hade tänkt bada men vädret var ganska hopplöst så vi övergav den idén ganska snabbt och drog oss vidare tillbaka hem istället.

Mycket jobb den här veckan då det kommer besökare och jag ska jobba även helgen. Yey. Har i alla fall ledigt imorgon förmiddag vilket ska bli skönt! Är jag inte allt för lat kommer jag se till att komma upp hyfsat och finnas på msn om någon är intresserad, 12h tidsskillnad påverkar kontaktlistan på msn ganska märkbart och det är allt för många jag saknar att prata med. Hoppas ni har det kalas i alla fall, peace and peas folks!

därför gillar jag fredagskvällarna på puben i Balfour

Vi förstår inte varandra speciellt bra, och vi har egentligen inte mycket att prata om heller. Men det är ändå något speciellt med dem där fredagskvällarna på puben i Balfour, tillsammans med holländarna. Även om vi mest sitter där i tystnad, äter maten och dricker vad vi har i glasen, så är det ändå en del av gemenskapen. Någonting nytt och annat som händer i vardagslivet på farmen. En liten undanflykt. Och även om vi säger mer nu än första gången så behöver vi inte prata hela tiden; inga tomma ord för att fylla upp krystade konversationer. Det är ganska skönt. Bara fem främlingar tillsammans i ett nytt land. Och därför gillar jag fredagskvällarna på puben i Balfour.

Imorgon bär det av på nya äventyr. Jag och Elin ska på spontan roadtrip ner till Invercargill, det ni!

helg down under

För en snabb sammanfattning av vad som hände i helgen kan ni läsa resdagboken. Träffade alltså ett gäng holländare i fredags, även om det var lite svårt att förstå ibland så var det i alla fall kul att träffa lite nytt folk här i närheten. Sprang på den ena killen idag när vi var i Gore, det visade sig att han ska sluta på farmen och letar nu bil för att göra en roadtrip. Typiskt.

Sen har vi ju helgen i Cromwell också. Kan i alla fall säga att jag är sjukt glad att jag skickade det där mailet till Elin och att jag åkte och hälsade på henne! Det var skönt, för det var inte krystat eller konstigt, utan det kändes som vi träffats många gånger tidigare och kul hade vi också. Jag träffade förövrigt en tysk kille på krogen i Cromwell, sen gjorde jag som vanligt och bytte inte nummer vilket jag ångrar lite nu. Shit happens, kanske lär jag mig någon gång? Tur i alla fall att Cromwell inte är större än att det faktiskt finns en chans att jag träffar honom om jag far dit igen...

Fick även vykort från Lina och Anneli idag och det lös definitivt upp tillvaron; tack, ni är guld värda båda två! Nu blir det sängen, peace and peas folks!


"i'm gonna have big boobies when i grow up!"

Och helt plötsligt var det fredag, känns som att veckorna försvinner iväg ganska fort. I tisdags for vi till Gore på simskola, i onsdags hade vi picknick i trädgården och igår var min första dag ensam med barnen då Felicia var på kurs. Allt gick bra och barnen lever! Idag fick jag en ledig förmiddag då Fliss och barnen är på Playcentre, skönt. Rubriken är förövrigt en av Carolines många kommentarer ^^

Imorgon ska jag fara iväg på äventyr! Ska åka till Cromwell (en bit öster om Queenstown) och hälsa på en annan au pair som jobbar där. Kommer nog bli riktigt kul, och skönt att få komma till civilisationen en sväng. Är dock lite orolig för bilresan till Queenstown där vi ska mötas. Nog för att jag har kört barnen ensam den där milen till Balfour men nu är det lite längre, 15-20 mil, och det kommer definitivt vara mer bilar på vägen. Sen hittar jag inte riktigt heller, och vi vet ju hur det brukar gå med min kartläsning. Parkering med högerstyrning kommer också bli intressant. Haha, nä, det kommer säkert gå bra. Andas in och ut och ta det lungt, ni får alla detaljer när jag är tillbaka på farmen igen. Ha en kalashelg, peace and peas!

det här kunde varit en färgglad notislapp

Hade det varit en vanlig måndagsmorgon i Sverige då klockan nyss passerat kvart i nio, skulle jag varit på Telia just nu. Jag skulle tagit fram mitt notisblock, skrivit "Dent May & His Magnificent Ukulele - Oh, Paris!" på den översta lappen, sträckt mig över skrivbordet och gett den till Lina. Det är inte vanliga måndagsmorgonar på Telia som gäller längre. Det är måndagskväll på Nya Zeeland och idag har jag och barnen tillbringat förmiddagen Playcentre. Jag har för första gången kört en högerstyrd, manuellt växlad bil utan vuxet sällskap på allmän väg. Snart är det dags för mig att krypa ner i sängen och läsa vidare i min bok innan jag somnar. Men det kunde ha varit en alldeles vanlig måndagsmorgon på Telia just nu så vi kan ju låtsas. Varsågod Lina, här får du en färgglad notislapp:


bilder!

Det finns numera NZ-bilder på tre ställen; resdagboken, bilddagboken och facebook. Med andra ord kommer bara enstaka bilder komma upp på bloggen, då det tar för lång tid att ladda upp dem här. Hoppas allt är kalas hemma, och att det inte är allt för kallt. Vi har förövrigt haft drygt 30 grader här idag, peace and peas!


back from paradise!

Tjo folket! Jag är tillbaka från paradiset! I tisdags tog vi planet (Cessna 180) och for till familjens holiday home på västkusten, Martins bay mer exakt. Gud vad vackert det är här! Inflygningen till Queenstown var ingenting i jämförelse med den här trippen, och det säger en hel del till er som varit i Qtwn! Kom fram till stugan, typ fyra rum och kokvrå, mitt i ingenstans och med djungeln utanför fönstret, helt sjukt! Gick på promenad i skogen (Felicia: "Stay on the track, because if you get lost we'll never be able to find you, OK? Have a nice walk!") och hamnade öga mot öga med ett rådjur. Vi tog båten över floden till sanddynerna och grillade korv, badade fötterna i Tasmanhavet som låg på andra sidan. Vi gick på hajk och såg pingviner och sälar på tre meters håll. En helt vanlig vecka på Nya Zeeland liksom.. Peace and peas!


nytt mobilnummer!

Jag har skaffat SIM-kort! (+64)021-2010954 är mitt NZ-nummer.

Igår fick jag förövrigt följa med Andrew ut på farmen och flytta boskap mellan hagarna; en timme och 1500 kor senare var det klart. Sånt är ju inte varje dag! ^^

Peace and peas folks!

RSS 2.0