nitton

I år har jag:
- Haft ett sjukt bra live-musikår och sett Kent (x3), Thåström, Markus Krunegård, Jakob Hellman, Elin Sigvardsson och Magnus Carlsson (från Weeping Willows)
- Flyttat hem efter mina två förmodligen bästa och ibland värsta år i Arvidsjaur
- Bott tillsammans med fem killar i över en månad
- Lyckats få MVG på projektarbetet trots att datorn krashade och allt försvann dagen innan det skulle in
- Haft mitt körkort i över ett år
- Flugit långnav, själv, tur och retur Arvidsjaur-Sundsvall
- Tagit studenten
- Fått mitt första riktiga jobb
- Lärt känna många nya underbara människor
- Avklarat den där förbannade CPL-teorin
- Flugit in mig på ASK21 (siddu tack för det!) och kurvat om både Discusar och DG1000
- Besökt två nya länder; Malta och England
- Tagit mitt kommerciella flygcertifikat

Nu är det bara vänta och se vad 2009 kommer innehålla, men jag har en känsla av att det kommer bli riktigt bra. Gott nytt år!

tjugoen

Nu är det bara tre veckor kvar tills jag åker. Tre veckor! Eskilstuna onsdag-torsdag och så Stockholm fredag-söndag, sedan är den här veckan också borta. Vars försvann tiden?! Det är massa saker kvar att fixa; försäkring, visum, flygbiljett från Auckland till Queenstown och internationellt körkort för att bara nämna några, och jag borde börja skriva packningslistor för att ha ett någolunda hum om vad jag ska ha med mig. Men nej. Om tre veckor ganska precis avgår planet från Arlanda mot London, därefter byte och vidare via Hong Kong till Auckland. Det kommer kännas konstigt, men jag hoppas och tror att det kommer bli ett toppenår på andra sidan jorden. Resfebern har börjat göra sig påmind redan nu. Tjugoen dagar kvar. Shit.

tjugotvå

Långhelgen förde med sig en liten bloggpaus, men nu är det slut på lugnet! Julen har i alla fall varit kanon och riktigt soft, med sovmorgonar, massa läsande, massa god mat, långpromenader med killen och filmkvällar. Tomten kom med många fina paket som innehöll allt från hårfönar och Thomas Sabo-armband till dvd-boxar och en trip till huvudstaden. Idag har kusinerna varit förbi en sväng, kul att träffa dem igen. Annars finns det inte så mycket mer att berätta, upp och jobba imorgon men det är i alla fall bara tre dagar denna veckan, och det ska nästan bli skönt att jobba ett par dagar och få ett litet avbrott i ledigheten. Peace and peas people!

tjugosex

Har ni tänkt på att det är julafton imorgon? Helt sjukt. Jag håller på att slå in alla mina julklappar med varierad framgång.

God jul allihop!


tjugosju

Det var bara lite tungt att gå upp i morse när resten av familjen låg kvar och sov, men bara lite. Helgen var i alla fall riktigt trevlig, om än lite kall. Vi sålde hela 67 starter på knappa två dagar och fick tillslut packa ihop för att inte sälja för många, sånt är najs! Träffade även på en massa roligt folk som jag inte sett på länge; dels en massa folk från klubben, Josefin och Emma W kom förbi en sväng och jag träffade även Schroeder och Maria som jag gick med i Jauret, förvånande men kul! Pratade även med lite skönt folk där vi stod, bland annat en äldre man som trodde jag var tjugofyra år och tyckte det var riktigt kul att "dagens ungdommar hittar på så mycket galet" som man aldrig skulle kommit på tanken på under hans ungdom samt en snubbe med elva tusen(!!!) flygtimmar.

Roligaste kommentaren på hela helgen var dock två småtjejer på typ åtta respektive tretton år som gick förbi  där vi stod och fick syn på flygplanet (kan tillägga att vingarna inte var monterade, men ändå):
Yngre: -Är det där en ubåt?
Äldre: - Nä, det är ju en sån där miljöbil, det ser du väl?!

Dagen idag har varit stabil. Mycket skratt och trevliga människor. Josefin var även här en sväng nu på kvällen, så vi snackade mest en massa skit och var ute på promenad med Remus och Dante. Tror nog att Josefin har hittat sin nya kärlek ^^ Imorgon är det i alla fall sista dagen på jobbet innan julledigheten och det ska bli riktigt skönt! Peace and peas folks!

trettio

Jag ska spendera helgen med Petter-Niklas mellan Spiralen 1 och 2, med andra ord under Kupolen. Kom och säg hej!

trettiotvå

Efter tre månader med min nya mobil som innehållit tre reparationer, uppdatering av programvaror och omformatering av minneskort utan att någonting har hänt kommer den nu, äntligen, att få reklameras. Halva kvällen, eller i alla fall de senaste timmarna, har ägnats åt att lägga över filer till datorn, fixat kopior på diverse kvitton och garantier, skrivit reklamationsnummer på varenda ledig yta samt packat ihop alla saker och tejpat igen kartongen med överdrivet mycket tejp, bara för att. Jag upptäckte precis att jag glömt lägga i en sladd, vilket innebär att det bara är att packa upp och börja om. What goes around comes around, big time. Pannkaka också.

trettiotre

Förra veckan och helgen försvann ganska fort, som vanligt nu för tiden. Helgens höjdpunkt var i alla fall lördagskvällen som spenderades med Caroline, och innehöll lite mat på Världens, glass och massa film. Helt klart behövligt och alldeles för länge sedan sist.

Den här veckan har än så länge förflutit ganska smärtfritt. Jag och Lina har hittills varit ganska ensamma i vårat hörn av Telia, då majoriteten av studenpoolen verkar försvunnit iväg på annat håll. Ganska lungt och skönt med andra ord. Ikväll blev det i alla fall långpromenad med killen, välbehövligt och mys som vanligt.

Dagens roligaste från julkalendern:
Lage: Tror du han ska simma?
Klas: Nej, jag tror han ska prova ut en tandställning..
Lage: I en simhall?!

Glöm inte att önska låtar på Musikhjälpen, peace and peas people!

trettionio

Allt som oftast känns det som att våran relation balanserar på en tunn tråd. Likt ett korthus, så skört och lätt att rasera. Samma sak varje gång. Långsamt byggs den upp, av tid, energi och kärlek. För visst ska jag älska dig, det ska jag alltid, oavsett vad. Men det är inte alltid lätt, allt det där mellan dig och mig. Vad vi har är så oerhört lätt att förstöra. En vindpust och allting vi byggt upp är borta, igen. All ny energi det krävs för att börja om, och börja om igen. Jag vet inte vad det är med dig som får mig att älska och hata så mycket på en och samma gång. Alltid i din närhet. Men du kan vara lugn, det är inte lång tid kvar nu. Snart blir allting bra igen, snart blir allting som det var förut.


fyrtio

I alla dessa år har vårat badrum varit lite av en julfri zon. Det enda rummet som inte varit utsmyckat med stjärnor, ljus och tomtar. Eventuellt röda handdukar, men eftersom vi inte bara har dem när det är jul märks det inte så mycket. Detta var fram tills igår, nu är badrummet invaderat. Vi har toalettpapper med snögubbar.

fyrtioen

Jag har haft en alldeles underbar helg som spenderats i sängen med mina två nya bästisar; Ipren och Strepsils. Eller så underbar har den inte varit, växlande feber och halsont är inte kul, men har det varit skönt att vilat upp sig lite i alla fall. Jag har hunnit läsa ut Twilight-boken, och filmen må varit bra men boken var minst tio gånger bättre! Nu väntar jag på att uppföljarna ska dimpa ner i brevlådan så att jag kan plöja igenom dem också.

Och som avslutning, bara för att Robert Pattinson är mer än en snygg skådespelare och för att jag har lyssnat på den här låten fler gånger än jag tänker erkänna;


fyrtiofyra

Bara för att Caesars' skiva Paper Tigers är underbar och den här låten har gått på repeat hela dagen;

Caesars - Soulchaser (klicka för nedladdning)
You took the last train out into the night
You see the outside world it's rushing by
There goes another town
And there's no turn around
Well the big bad city is just ahead
And just a million lives of the living dead
Will put the squeeze on you
So what you gonna do

Well you've bent your mind, you've spent your life
And you've ended up with what?
But you've gone way too far by now to turn around
Running fast and you're running blind
But the past is always close behind
A million leaves are falling to the ground
As the night turns to day
And the days fade away

All the silent people with empty eyes
It's like a drive in version of paradise
And you just can't wait
You gotta fill that play
You feel the morning rain at the break of day
Is gonna wash the sins of the night away
Well don't you understand
It's getting out of hand

Well you've bent your mind, you've spent your life
And you've ended up with what?
But you've gone way too far by now to turn around
Running fast and you're running blind
But the past is always close behind
A million leaves are falling to the ground
As the night turns to day
And the days fade away

You're running fast and you're running blind
But the past is always close behind
A million leaves are falling to the ground
Well you've bent your mind, you've spent your life
And you've ended up with what?
But you've gone way too far by now to turn around
Running fast and you're running blind
But the past is always close behind
A million leaves are falling to the ground
As the night turns to day
And the days fade away

fyrtiofem

Inte nog med att jag for och flög igår, kvällen bjöd även på ett spontant biobesök med Caroline, helmys och alldeles för länge sedan sist! Vi gick i alla fall och såg Twiligt, som var riktigt bra. Filmen följde det jag hittills läst av boken på ett bra sätt, och den var välgjord samt bjöd på många häftiga scener. Men filmens höjdpunkt var ändå Edward Cullen ( spelad av Robert Pattinson), honom var det inte lätt att släppa blicken från! ^^

 

Idag har däremot varit en allmänt seg dag där det mesta bara känts onödigt. Mobilen for även in på reparation för tredje gången och redan två timmar senare var den "klar" och kort därefter började den krångla igen. Nä, nu ska jag avsluta den här dagen, krypa ner i sängen och fortsätta läsa Twilight. Hoppas på en bättre dag imorgon, det är ju trots allt fredag!

fyrtiosex

Det finns nog ingenting här i livet som får mig att känna mig lika fri och lycklig som flygningen gör. Att sväva omkring där uppe i det blå och bara vara. Ha makten och kontrollen över ett 1 ton tungt fordon hundratals meter över marken. Idag var det äntligen dags att lufta vingarna igen och trots att det var nästan tre månader sedan jag flög sist och typ det mesta gick fel innan jag skulle iväg, så släppe allt när jag tryckte in throtteln och for iväg. Fem studsar och två väntlägen senare var det dags att landa igen, och om bara vädret kan bli lite hyfsat dröjer det nog inte länge innan det bär av upp i luften igen. Nu har jag med andra ord lyckats bränna en dagslön på en halvtimma, men det var det definitivt värt!


fyrtiosju

Även om jag tycker om julen, så blir det lätt överdrivet med allt julpynt. Allt ska upp första advent och ner så fort julen är över, vilket enligt mig bara leder till massa stress och extra städning. Visst är det mysigt med en gran på julafton, någon extra lampa i fönstret som lyser upp i mörkret och lite tända ljus, men inte mycket mer. Eller jo föresten, chokladkalendern är ju såklart obligatorisk, men vad har man annars för bra anledning att kunna äta choklad varje dag i tjugofyra dagar?!

Något anant positivt med julen är, givetvis, julkalendern. Är det någonting som jag nog aldrig kommer bli för gammal för så är det den. Enda anledningen till att jag inte skulle titta är om jag inte tycker att det är värt att se, men så är inte fallet i årets julkalender; Skägget i Brevlådan. Den är orginell och rolig, och fortsätter den som den har börjat så är i alla fall jag fast fram till julafton!

"Du får säga igen! En leksak, vad som helst, en bil kanske?
"En bil?"
"Perfekt! En bil, det tar vi!" *nytt bowlingklot* "Jag måste ha stavat fel.."
"Så du råkade skriva bowlingklot istället för bil?"

Haha, humor på hög nivå!

fyrtioåtta

Har ni tänkt på hur många frågor man vill ha svar på? Svar man i alla fall trodde att man ville ha, enda fram tills det att man fått dem. Ibland kommer verkligheten och knackar på dörren lite fortare än väntat, men gjort är gjort. Kunskap är kanske makt, men i det här fallet kan jag ändå inte riktigt bestämma mig för om det hade varit bättre att leva i ovisheten och behållt den lilla spänning och underhållning som faktiskt funnits, eller veta det jag vet nu..

RSS 2.0