lau fie

I måndags åkte jag till Gotland, närmare bestämt till Lau för att hälsa på Josefin som har sommarställe där. Pappa, som skulle ner till Kalmar och jobba, skjutsade mig till färjan i Oskarshamn. Hittade den ultimata platsen uppe på sundeck; skyddad från vinden bakom någonting stort som låg under en pressening men satt ändå i solen. Resulterade i en lagom fin bonnbränna ^^ Så mötte jag Josefins pappa och hennes farfar (Thore, 90 år med röd rullator) på färjan också, och åkte med dem där ifrån till Lau som ligger på sydöstra Gotland. Sen blev det en liten rundvandring när vi kom fram. Fick träffa alla djuren som bestod av en kanin, fem hönor, två tuppar och två löpankor. Och så fick hon sina födelsedagspresenter också. En stor badring som det står Simma Lungt på, en fotokub och Svarens Bok (man stället typ en fråga och slår upp svaret i boken ^^). Mycket mer gjorde vi inte innan vi gick och la oss.


På tisdagen städade vi först hos djuren, och jag höll i en höna! Sen åkte vi och badade. Lite senare på kvällen åkte jag, Josefin och hennes pappa på flygfältssightseeing, både till fältet i Stånga och Lau. Så jag sa att jag kommer och hämtar upp Josefin där någonstans nästa år, men hon protesterade lite ^^


Onsdag och vi började som alla andra dagar med att städa hos djuren. Den här dagen höll jag till och med i tuppen ^^ Sen cyklade vi och badade. Lite senare åkte vi till Hemse; handlade lite prylar på järnhandeln och var på biblioteket. Ännu lite senare åkte vi runt till en massa ställen så att jag skulle få se södra Gotland. Och jag fick lära mig några nya blommor; salepsrot och blåeld. Sen stannade vi och badade på hemvägen också. Vi hittade en ål, fast den var död.


Blev ännu en tur till Hemse på torsdagen, och på tillbakavägen stannade vi i Herta och badade. På eftermiddagen tog vi en cykeltur, först till Laus kyrka och sen till Laus backar. Stannade och plockade lite smultron, men jag hittade bara ett vanligt, och resten vildsmultron och dem är tydligen inte lika goda. Men Josefin var snäll och plockade ett strå åt mig ^^ Sen cyklade vi vidare, och fick se en massa får som vi klappade. Sen på hemvägen cyklade vi förbi en gräsplan där en femton snygga killar i våran ålder spelade pärk. När vi cyklat förbi sa Josefin "Arvid var där i hörnet." (för ovetande så är det hennes snygga granne som jag fram tills dess varken hon eller jag sett under veckan) "Och det säger du först nu?!" Så efter mycket tjat och gnat cyklade vi tillbaka och jag fick se honom. Han var snygg ^^   Men sen när vi skulle hem igen så var vi tvugna att cykla förbi en gång till ^^ Sen när vi ätit gick vi bort och kollade när dem spelade ^^  Efter det visste vi inte riktigt vad vi skulle göra, så vi tog en lång cykeltur på lite drygt 1 mil. Det var trevligt, men lite tröttsamt mot slutet.


På fredagen åkte vi in till Visby. Kollade in Botaniska trädgården och strosade runt i innerstaden två varv. Vi såg Danny ^^ Och jag köpte en tshirt. Den såg ut som en Hard Rock Café-tshirt, men det stod Hård Rauk istället och så var det en rauk istället för en gitarr på också ^^ Men vilken atmosfärsskillnad det var när vi gick ut från innerstan/muren. Var som två olika världar. I alla fall så gick vi till deras bekanta där Josefins mamma var. Och vilken familj, men trevliga var dem ^^


Sen skulle jag flyga hem. Fast det var nära att det inte blev så. Kom ut till flygplatsen och efter någon minut hör man från högtalarna "CimberAirs flygning till Norrköping är försenad. Ny beräknad starttid är 2215 och då först till Köpenhamn och därefter Norrköping. Beräknad landningstid i Norrköping är för tillfället runt midnatt. Alla berörda passagerare vänligen kontakta servicekontoret.". Planet skulle egentligen starta 2015. Jättekul. Visbys flygplats är ju så stor också. Not. Men det gick bra i alla fall, kom iväg 2230 och flög direkt till NRK, så vi landade vid 23.


Har i alla fall varit en jättekul vecka med en massa prat, skratt, tokigheter och trevligheter ^^ Och så finns det en massa fina bilder i min bilddagbok!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0